ZESOI, FER - ak. god. 2002/03, prof. dr. sc. B. Jeren, mr. sc. P. Pale

Podatkovni višemedijski prijenos i računalne mreže  
 
Naslovnica 
Plan nastave 
Predavanja 
Seminari 
Vježbe 
Studentski radovi 
Nastavnici 
Studenti 
Obavijesti 
Ispit 
Arhiva 

Aktualno 

Prve tri vježbe potrebno je predati do 28.11.2003.

8. laboratorijska vježba
Analiza materijala snimljenih na predavanju

 

Materijale potrebne za obavljanje ove vježbe dobit ćete na CD-u. Svi CD-ovi međusobno su različiti i postoji točno jedan za svakog od vas!
Svaki CD sadrži dvije snimke:
1) Snimka predavanja kamerom
2) Snimka ploče

NAPOMENA: Sva vremena koja je potrebno predati u nastavku trebaju biti izražena u SEKUNDAMA!

Zadatak

1) Potrebno je odrediti vrijeme početka predavanja i to vrijeme proglasiti referentnim (nultim).
Naravno svaka će snimka (kamera i ploča) počinjati u različitim vremenima, no predavanje je stvarno počelo u jednom jedinstvenom trenutku. Prema tome potrebno je paziti da oba vremena odgovaraju istom stvarnom trenutku! Drugim riječima pazite na sinkronizaciju!

OČEKIVANI REZULTAT: Dva vremena (jedno za ploču, jedno za kameru) koja određuju početak predavanja (jedan jedinstveni trenutak)

2) Za snimku s kamere potrebno je odrediti vrijeme završetka predavanja, ali relativno prema početku predavanja. Traži se stvarno trajanje predavanja. To dobijete da vrijeme završetka na snimci umanjite za vrijeme početka predavanja.

OČEKIVANI REZULTAT: Jedno vrijeme koje određuje trajanje predavanja

3) Za snimku ploče potrebno je odrediti vremena na kojima se mijenjaju slideovi (takoder relativno prema početku predavanja). Pazite, važno je da odredite vremena promjena slideova, a ne ekrana! Zatim, uz vrijeme pocetka svakog slidea potrebno je zapisati naslov tog slidea.

OČEKIVANI REZULTAT: Lista vremena i naslova pojedinih slideova, s time da vremena računate relativno prema početku predavanja, to znači da vrijeme koje uzimate kao početak drugog slidea je stvarno trajanje prvog slidea, itd.

 

NAPOMENA: Ovo su dvije snimke istog predavanja, tako da i pripadna vremena početka i kraja predavanja moraju biti ista. Zbog različitih vremena početaka snimanja vremena koja pišu na snimci kamere i ploče će se razlikovati, ali jednom kada definirate početak predavanja (nulto vrijeme) sva daljnja vremena moraju se poklapati!

 


copyright - Zadnja izmjena: 2003-11-11 10:12 by Zvonko Kostanjčar