ZESOI, FER - ak. god. 2001/02, prof. dr. sc. B. Jeren, mr. sc. P. Pale

Podatkovni višemedijski prijenos i računalne mreže  
 
Naslovnica 
Plan nastave 
Predavanja 
Seminari 
Vježbe 
Studentski radovi 
Nastavnici 
Studenti 
Obavijesti 
Ispit 
Arhiva 

Aktualno 

Prve tri vježbe potrebno je predati do 28.11.2003.

obavjesti

Molimo kolege s poslijediplomskog studija da nam se jave, obzirom za neke od njih nemamo potpune kontakt informacije.

Preporuke za pripravu prezentacija i izvještaja seminarskih radova, te ogledne primjere izvještaja te prezentacije možete naći na stranicama kolegija "Digitalna obrada slike". Ukupno, rezultat seminarskog rada sačinjava:

  • prezentacija (PowerPoint) u trajanju cca 20 minuta
  • izvještaj u doc (opcionalno pdf) formatu
  • izvještaj u obliku web stranice
  • stranica s primjerima (ukoliko postoje primjeri)

predstavljanje seminara

Prezentacija seminara se održavaju 15. te 22. siječnja, 2002. u terminu predavanja (12-14h). Svi materijali seminara moraju biti na poslužitelju do 22. siječnja te drugog termina prezentacija. U prvom terminu prezentacija (15. siječnja) najavljeni su seminari Integracija VM sadržaja, usporedba kodeka te VR i robotika (napravljena korekcija (zz)).

laboratorijske vježbe

Materijali s laboratorijskih vježbi 4, 5 i 6 su preseljeni na CARNet MoD poslužitelj koji nam služi za streaming hosting materijala s laboratorija. Na adresi http://mod.carnet.hr/hr/fer/zesoi/pvprm-2001/ možete naći svoje "osobne" stranice te polinkati streaming linkove s stranica vaših vježbi na dokumente na MoD poslužitelju (za streaming reprodukciju potreban vam je link na "Play" gumbu. Molimo dodajte ove linkove na svoje stranice laboratorijskih vježbi.

Upute za objavu (prebacivanje na poslužitelj) te neke preporuke za izradu laboratorijskih vježbi možete naći ovdje. Svoje radove možete pogledati na http://pvprm.zesoi.fer.hr/studenti-rad/, te višemedijske dokumente iz vježbi 4, 5 i 6 na http://mod.carnet.hr/hr/fer/zesoi/pvprm-2001/.

opće informacije o predmetu

Opće informacije o predmetu Podatkovni višemedijski prijenos i rač;unalne mreže. PVPRM je izborni predmet dodiplomskog studija i predaje se tijekom zimskog semestra studentima 5. godine (9. semestra). Svrha ovog predmeta je davanje opceg pregleda nad vrstama i svojstvima multimedijalnih pdoataka, njihovom kodiranju te zahtjevima na sustave za pohranu i prijenos.

predavanja

Ovdje se nalaze pojedina predavanja te materijali potrebni za praćenje i shvaćanje istih. Nakon manjih izmjena u satnici, definitivan termin predavanja je UTORAK od 12:00-14:00 u TCR-u (onoj šarenoj fancy učionici u pridzemju A zgrade). Sva predavanja održana ovog semestra se mogu naći na ovim stranicama u obliku PowerPoint prezentacija te Web stranica.

seminari

Lov na seminare je završio. Ovdje se nalaze ponuđene teme te kratki opis istih, te se od Vas očekuje udruživanje u interesne skupine koje bi radile pojedini seminar. Kada bi okvirno znali što i kako želite raditi, poslije termina predavanja možemo popričati o tome, a uvijek nam se možete obratiti eMailom.

Raspored po temama za seminare. Molio bih ekipe da se sastanu ovih dana te razmisle o svemu te dođu s pitanjima i slično. Isprike kolegi Šolmanu kojeg sam uporno zvao Soman :o)

  • Internet Radio/TV stanica
    Konosić, Dvečko, Dolmač, Dean, Nikšić
  • H.323 videokonferencijski sustavi
    Bejuk, Bare, Balić, Lučić
  • Usporedba kodeka u VM arhitekturama
    Radman, Mihalić, Marjanović, Filić, Peričić
  • Integracija VM sadržaja u web stranice
    Pantar, Plavčić, Marić, Štruklec, Mandić
  • Alati za početničku DV produkciju
    Crnarić, Pajić, Blazek, Ljutić, Iveković
  • Virtual Reality i robotika (studentska tema)
    Šolman, Sokolović

laboratorijske vježbe

Ovdje ćete naći popis i upute za laboratorijske vježbe. Prve tri vježbe se predaju do 04. prosinca, 2001. Uočite upute za objavu laboratorijskih vježbi na poslužitelju te neke preporuke za izradu istih. Ukoliko imate nekih problema s koriničkim računima na poslužitelju dijana.zesoi.fer.hr, obratite se Zvonimiru ili Hrvoju (odnosno na pvprm@zesoi.fer.hr), pa ćemo zajedno s administratorom pokušati rješiti probleme.

arhiva

Iz prošlih vremena je ostala arhiva studentskih radova te stranica kolegija tijekom prethodnih inkarnacija istog. Ovdje uvijek možete potražiti ponešto korisno za predmet (i mi radimo isto):


copyright - Zadnja izmjena: 2003-11-11 10:12 by Zvonko Kostanjčar