Vruca cokolada s djumbirom Schwartzwald caffe Cokoladni liker










VIANNINA ZACINJENA VRUCA COKOLADA

SASTOJCI:

KOLICINA SASTOJAK
400 ml punomasno mlijeko
1/2 uzduz prepolovljene mahune vanilije
1/2 stapica cimeta
1/2 cili, bez sjemenki
100g tamna cokolada (70 % kakaa)
nerafinirani secer po zelji
tuceno vrhnje, nastrugana cokolada, konjak ili amaretto za posluzivanje



PRIPREMA:



Stavite mlijeko u loncic, dodajte mahunu vanilije, stapic cimeta i cili,pa neka lagano zavre i kuha jednu minutu.Naribajte cokoladu i mijesajte dok se ne rastopi.Tada, ako bas morate, dodajte secer ali svakako pokusajte bez njega. Maknite s vatre i pustite da se 10 minuta oslobadjaju okusi, pa izvadite zacine, vratite na stednjak i pustite da polako zavre.
Posluzite u salicama s tucenim slatkim vrhnjem na dnu, nastruganom cokoladom ili s malo konjaka ili Amaretta.

Predvidjeno za 2 osobe.



izvor: Dobro jutro, Hrvatska, 21.7.2003.