Dobrodosli !

Ova stranica nastala je za potrebe predmeta PVPRM. Nisam znao o cemu bih radio stranicu tako da sam svastario. Podijelio sam je na 5 vjezbi i seminar.

Vjezba 1.

Za prvu vjezbu je trebalo naci srodne predmete na nasem fakultetu kao i u svijetu. To je trebalo traziti pomocu web pretrazivaca.

Vjezba 2.

Trebalo je izraditi web stranicu koristeci osnovne elemente HTML jezika. Sadrzaj stranice moze biti proizvoljan, a stranica mora sadrzavati minimalno slijedece elemente HTML-a: pozadine, tekst u raznim velicinama, tablice, liste, slike i slikovne mape i linkove.

Vjezba 3.

Cilj trece vjezbe je bio izraditi web stranicu koristeci neke elementarne forme za unos podataka te te podatke poslati i obraditi sa CGI skriptom napisanom u Perl-u.

Vjezba 4.

Ovdje je trebalo napraviti nekakvu JavaScriptu pa sam nekakvu i napravio.

Vjezba 5.

Svrha ove vjezbe je stjecanje iskustva sa vaznijim algoritmima i formatima za kodiranje i kompresiju zvuka te stjecanje osnovnih iskustava u nacinima digitalnog zapisa i komprimiranja slike. Trebalo je nekavu sliku i zvucni zapis kodirati na razlicite nacine te ih usporediti.

Seminar

Za seminar sam izabrao XHTML ili Extensible HyperText Markup Language. To je jezik za izradu web stranica temeljen na XML-u. Najvaznije za ovaj jezik je da tezi razdvajanju podataka od prezentacijskog dijela.


Stranicu izradio : Krunoslav Pavic , INE, 36357550